Laatste nieuws
Dit schooljaar gaan alle klassen naar het theater! Nou ja, voor leerjaar 1 komt het theater naar school toe. We gaan dans zien, toneel, muziek en van alles daar tussenin. De bovenbouwleerlingen kunnen zelf kiezen naar welke voorstelling ze willen gaan. Het kiezen van een voorstelling gebeurt in Magister. Als een voorstelling vol is, vragen we de leerling zich in te schrijven voor een andere voorstelling.
De voorstellingen zijn aan het einde van een schooldag of in de avond. Hierdoor is uw kind mogelijk een of twee middagen/avonden bezig met een schoolactiviteit. Het is een verplichte activiteit voor CKV. De presentie wordt bijgehouden. Als het niet lukt om aanwezig te zijn, dan verwachten we dat de leerling voor het einde van het thema in de eigen tijd (en op eigen kosten) een vervangende voorstelling bezoekt. De leerling kiest de vervangende voorstelling in overleg met de expert CKV.
Op de website van De Nieuwste School kunt u zien welke voorstellingen de leerlingen gaan bezoeken.
Op 28 maart om 18:30 uur, start 18:45 uur vindt de eerste Verwonderatlon plaats op De Nieuwste School. Een quiz voor leerlingen, collega’s en ouder(s)/verzorger(s) over uiteenlopende onderwerpen. Leerlingen kunnen zich inschrijven met een groep van 5 personen waarin maximaal 2 volwassenen zitten (medewerkers of ouder(s)/verzorger(s)). In de quiz zitten vragen gericht op jonge en oudere generaties!
Per 1 maart heeft Rianne een andere baan en neemt ze dus afscheid van De Nieuwste School. We bedanken haar voor al haar inspanningen voor De Nieuwste School. Dankzij haar loopt bijvoorbeeld de maatwerkcoördinatie zo soepel!
Noortje is onze nieuwe maatwerkcoördinator en ze is hiervoor te bereiken op mailadres . We wensen haar veel plezier met haar nieuwe taak!
In de lessen sport en bewegen zijn we bezig met het ontwikkelen van meervoudige bekwaamheid. Dit houdt in dat we leerlingen niet alleen beter maken in sporten maar dat we leerlingen ook leren scheidsen, coachen en uitleggen. Dit kunnen we alleen bereiken als leerlingen zo veel mogelijk in de lessen aanwezig zijn, dus ook als een leerling geblesseerd is.
Om dit te realiseren hebben we de volgende afspraak gemaakt: als een leerling in staat is om met de fiets naar school te komen, dan verwachten wij de leerling in de les sport en bewegen. Minder actief meedoen is namelijk altijd een goede optie. Als een leerling niet in staat is om te fietsen dan vragen we u om contact op te nemen met De Nieuwste School, dit kan telefonisch of via deze link.
Hier weer een berichtje vanuit de oudergeleding van de medezeggenschapsraad. Na de vorige bijeenkomst heeft een afvaardiging van de MR samen met de examencommissie om de tafel gezeten om het proces van opstelling van de PTA’s te verbeteren. PTA’s zijn “programma’s van toetsing en afsluiting” en deze bevatten een overzicht van de toetsen die leerlingen in de bovenbouw krijgen (voor zover die al meetellen voor het eindexamen). Hierin is terug te zien wanneer de toetsen zijn, welke stof er getoetst wordt, of het ook terugkomt bij het eindexamen of niet, voor hoeveel % het meetelt bij het eindexamen en of het herkansbaar is of niet. Afgelopen najaar hadden we als MR enkele vragen over het PTA. Daarnaast zijn er onjuistheden in het concept aangetroffen die tijdig veranderd zijn waardoor een beter PTA op 1 oktober gereed was en bij de onderwijsinspectie kon worden ingediend. Naar aanleiding van deze ervaring is de MR met de examencommissie om tafel gegaan om het proces te optimaliseren.
Hiernaast hebben we eind januari ons gebogen over het leerlingenstatuut, het schoolondersteuningsplan en de grote lijnen voor het nieuwe schoolplan. Na enkele aanpassingen en raadpleging van de leerlingenraad heeft de MR ingestemd met het leerlingenstatuut. De grote lijnen voor het nieuwe schoolplan zijn besproken met de schoolleiding en de MR heeft na gesprek met de schoolleiding eveneens ingestemd met het schoolondersteuningsplan.
Last but not least heeft de MR bij de schoolleiding aandacht gevraagd voor de zowel door leerlingen als door medewerkers ervaren problemen met het klimaat op school. De MR is ook door een tweetal ouders benaderd met zorgen over het hoge CO2-gehalte in sommige huiskamers. Daarnaast ervaren betrokkenen dat de temperatuur in de winter erg laag is en in de zomer erg hoog.
En die twee hangen ook met elkaar samen: voor de luchtkwaliteit is het nodig om de ramen regelmatig open te zetten, maar in de winter leidt dat tot lage temperaturen in de ruimte. We hebben bij de rector hier aandacht voor gevraagd en zij gaf aan hierover in overleg te zijn met de gemeente en de afdeling huisvesting van OMO. Tevens is dit probleem onder de aandacht gebracht bij de teams. Omdat het zeer waarschijnlijk nog tot de zomer van 2026 duurt voordat de school naar de tijdelijke huisvesting kan, heeft de MR aangegeven het problematisch te vinden als hier niet meer aan gedaan wordt. De rector heeft toegezegd om wederom contact te zoeken met de gemeente en de afdeling huisvesting van OMO met als doel daar waar mogelijk en betaalbare oplossingen te vinden. In de eerstvolgende vergadering van de MR zal de rector een terugkoppeling geven.
Vastgestelde verslagen van MR-vergaderingen zijn te vinden op de website van DNS. Heeft u naar aanleiding daarvan vragen aan de MR, dan kunt u die sturen naar
Met vriendelijke groet,
Reinou Kieboom (voorzitter MR)
Op maandag 8 april om 19.30 uur zal Prof. Dr. Loes Keijsers, hoogleraar aan de Erasmus universiteit in Rotterdam voor ouder(s)/verzorger(s) en medewerkers van DNS een lezing geven over de mentale gezondheid van jongeren.
Loes is hoogleraar Klinische Pedagogische Wetenschappen bij de afdeling Psychologie, Pedagogische Wetenschappen. Ze is geïntrigeerd door het leven en de relaties van tieners, en hoe ouder(s)/verzorger(s) optimaal kunnen bijdragen aan de positieve ontwikkeling, mentale gezondheid en het welzijn van hun kind. Loes is auteur van het boek: Waarom tieners zo irritant kunnen zijn. En hoe je daar als ouder mee kunt leren leven, 2013.
Later ontvangt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.
Binnenkort speelt Vocal Group Be Sharp! in samenwerking met psycholoog en geluksexpert Merijn Ruis een interactief muziektheatercollege Geluk to Go! Een leerzame voorstelling vol met muziek en humor voor ouder(s)/verzorger(s) met tieners, en iedereen die een tiener is of was. Een voorstelling waarin je wordt meegenomen in de wereld van geluk, en inspiratie vindt voor het dagelijks leven. Je gaat naar huis met tien concrete wetenschappelijk onderbouwde tips voor meer geluk in je leven.
De voorstelling is op zondag 24 maart om 12:00 uur, in De Boemel in Tilburg.
Laatste nieuws EP-teams (bovenbouw)
Na toetsweek 2 is het voor de examenleerlingen zover. Het schoolexamen zit erop en wat nog rest is de voorbereiding en uitvoering van het centraal examen. Examenleerlingen ontvangen deze week een brief waarin alle belangrijke gebeurtenissen rondom het centraal eindexamen staan vermeld.
Om de start hiervan wat kracht bij te zetten organiseren we een teamdag waarin leerlingen met elkaar verschillende sportieve challenges aangaan. Leerlingen moeten zelf zorgen dat ze op tijd op de locatie zijn, sportkleding aanhebben en lunch bij zich hebben. De aanwezigheid is hierbij verplicht. Hieronder de verdere gegevens.
Dag: vrijdag 8 maart
Tijd: 09:30u – 15:00u
Adres: Oude Rielsebaan 30
Postcode: 5015 TG Tilburg