Laatste nieuws
Zoals u weet geven we op De Nieuwste School in de eerste paar leerjaren geen cijfers. Ook zijn de experts niet op de hoogte van het basisschool advies en adviseert het onderwijsteam na een periode van 2 of 3 schooljaren welk examenprofiel het best passend is bij de leerling. Het nemen van deze beslissing, wat we de determinatiebeslissing noemen, is niet eenvoudig. Verschillende collega’s op DNS zijn bezig met het opstellen van determinatiecriteria welke als hulpmiddel gebruikt kunnen worden door de experts en mentoren. Na twee jaar onderzoek te hebben gedaan in het land zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen kant-en-klare determinatiewerkwijze te vinden is. Daarom hebben we besloten om hier een invulling aan te gaan geven welke past binnen de context van De Nieuwste School. Kansrijk adviseren is hierbij ons uitgangspunt. In gesprek met leerlingen uit alle leerjaren willen we gaan achterhalen wat zij belangrijk vinden voor het geven van dit advies. Ook zouden we hier graag met ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen over in gesprek gaan. Op deze manier kunt u ons helpen om dit ingewikkelde proces meer te stroomlijnen. Wilt u hier graag over meedenken? Stuur dan een e-mail op korte termijn naar . Na een eerste inventarisatie van deelnemers zal een uitnodiging verstuurd worden voor dit gesprek. Hiervoor zouden we graag ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit alle leerjaren uitnodigen. Dus ook als het advies voor uw kind al gegeven is, nodigen we u hier graag voor uit. Dit gesprek zal plaatsvinden aan het eind van de middag. Wij hopen op uw deelname!
In de week na de carnavalsvakantie hebben we op dinsdag, woensdag en donderdag een verkort rooster. Leerlingen uit de AP-teams zijn deze dagen eerder uit. Leerlingen uit de EP-teams hebben op dinsdag 20 februari in de middag workshops.
Dat betekent dat de leerlingen uit de EP-teams op dinsdag 20 februari van 13:15 tot 16:15 uur bezig zijn met workshops.
Daar staat tegenover dat er op woensdag 21 en donderdag 22 februari geen workshops gepland staan. Die dagen zijn de EP-leerlingen eerder uit door het verkorte lesrooster.
Uitzondering hierop zijn de science havo 4 of science vwo 5 klassen, deze leerlingen hebben op woensdag 21 februari in de middag een activiteit van NLT.
Vanaf 1 januari is er iets veranderd bij de Bibliotheek in onze gemeente. Het was al zo dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden. Nieuw: kinderen en jongeren betalen nu ook geen boetes meer bij het te laat inleveren van boeken.
Zo wil de Bibliotheek nóg meer kinderen en jongeren de kans geven om lekker veel te lezen. Als school zijn we daar blij mee. Want lezen is niet alleen leuk, het is ook een onmisbare vaardigheid. Goed kunnen lezen is belangrijk bij iedere opleiding en bij ieder beroep.
*Met deze abonnementen kunnen kinderen of jongeren boetevrij lenen:
Het is weer bijna zover. Het is bijna carnaval! Tijdens het uitgaan, en zo ook zeker met carnaval, kan uw kind te maken krijgen met verleidingen zoals drinken, vapen , blowen en andere middelen. Als ouder kunt u mogelijk voor een aantal dilemma’s komen te staan. Daarom organiseren GGD Hart voor Brabant, Novadic Kentron , Halt en Helder theater samen een online pubquiz op 7 februari. Op deze manier kunt u als ouder op een ludieke manier meer kennis op doen over uitgaan en verschillende opvoedtips krijgen. Hier kunt u zich aanmelden voor de pubquiz en vindt u meer informatie.
Laatste nieuws EP-teams (bovenbouw)
Aanstaande vrijdag 26 januari is de examen kunstexpositie. Leerlingen uit havo 5 en vwo 6 met kunst presenteren hun prachtige werken! Iedere klas heeft een eigen thema gekozen en heeft dit in de afgelopen weken tot in de puntjes uitgewerkt. De verschillende thema’s zijn Barbaars, Blauw en De zeven zonden. De ouder(s)/verzorger(s) van de examenleerlingen met kunst hebben een uitnodiging ontvangen om te komen kijken naar de expositie.
Op dinsdag 6 februari presenteren leerlingen uit 4 mavo, 5 havo en 6 vwo hun meesterproef. Onderwerpen die de revue passeren variëren van criminaliteit, tot wat we moeten leren van de VOC. De ouder(s)/verzorger(s) van de examenleerlingen hebben een uitnodiging ontvangen om de meesterproeven te komen bekijken.
Omdat wij streven naar voortdurende ontwikkeling van ons onderwijs, hebben wij een enquête bij de leerlingen afgenomen hoe zij de overgang van de onderbouw naar de bovenbouw hebben ervaren. Om een zo volledig mogelijk beeld te creëren, zijn wij ook nieuwsgierig naar uw bevindingen. Aan ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit mavo 3, havo 4 en vwo 4 de vraag om onderstaande enquête in te vullen. Alvast bedankt voor uw medewerking!