Info leerlingen groep 8 

Waarom zou je kiezen voor De Nieuwste School? 

Omdat je uitgedaagd wilt worden
Jij wilt de uitdaging aangaan om te leren vanuit jouw eigen leervraag. Wij dagen jou uit om nieuwe dingen te proberen, problemen op te lossen en doelen te stellen. Ook dagen we je uit om uit te zoeken wat voor jou de beste manier van leren is en op welk tempo je dat wilt doen. 

Omdat je onderzoek mag doen
Op De Nieuwste School doe je elke dag twee uur onderzoek. Daarin ga je aan de hand van je leervragen op zoek naar nieuwe informatie. Zo ontwikkel je steeds meer kennis, die je met je medeleerlingen deelt.

Omdat je leert van, met en aan elkaar
Jij begrijpt dat je anderen nodig hebt om te leren en dat anderen jou nodig hebben om te leren. Jij leert namelijk van je  docenten (docenten noemen wij experts en mentoren) en medeleerlingen, maar zij ook van jou.

Omdat je verantwoordelijkheid krijgt voor jouw eigen leerproces
Jij staat graag zelf aan het roer. Dat betekent dat je zin moet hebben om zelf plannen te maken, doelen te stellen en keuzes te maken. Maar verantwoordelijkheid krijgen betekent ook dat we jou vragen om jezelf te verantwoorden. Dat je eerlijk naar jezelf durft te kijken, dat je verleidingen leert weerstaan en dat je feedback krijgt op wat jij doet. Feedback krijgen, zodat je leert van jouw eigen leerproces. Dat hoef je niet meteen allemaal te kunnen. Natuurlijk helpen we jou daarbij.  

Omdat je het fijn vindt om gezien en gekend te worden
Op De Nieuwste School hebben we teams van zes tot acht experts en mentoren die gedurende twee of drie jaar aan jou lesgeven. Ze overleggen veel met elkaar en met jou en je ouders waardoor ze je heel goed kennen en je dus ook zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Wil je weten of De Nieuwste School bij jou past? Kijk hier eens: 

Contactgegevens

Adres

De Nieuwste School
Sint Josephstraat 106
5017 GK Tilburg

Telefoon & e-mail

Tel. 013 - 5812066
E-mail: Contact

 

Belangrijke links

Groep 8
Nieuws

Social media

website is gerealiseerd door Web2Work