Laatste nieuws
Op 30 en 31 oktober is er een verkort lesrooster. Kijk in je rooster wat de lestijden zijn.
Voor de herfstvakantie waren leerlingen uit leerjaar 4 op reis. Leerlingen konden kiezen uit drie verschillende reizen:
Het waren mooie ervaringen! Hieronder een impressie.
Sinds een aantal jaar zetten we actief in op het terugdringen van schoolverzuim. Hiertoe zetten we de volgende maatregelen in.
Geoorloofd verzuim
Bij veelvuldig of zorgwekkend ziekteverzuim gaan we in gesprek met leerling en ouders. Daarbij hanteren we de regels van de GGD: meer dan 4x ziekgemeld in 12 schoolweken of langer dan 6 dagen ziek is zorgwekkend ziekteverzuim.
Als van toepassing, vragen we in gezamenlijkheid een advies voor school, leerling en ouders bij de jeugdarts van de GGD. Dit doen we om te zorgen dat herstel en school in balans blijven en de leerling niet teveel onderwijs mist.
Ongeoorloofd verzuim
Bij te laat komen moet de leerling zich de volgende dag om 8 uur melden. Als de leerling zich niet om 8 uur meldt, bellen we met ouder(s)/verzorger(s) en komt de 8 uur melding opnieuw in de agenda van de leerling.
Als de leerling zich herhaaldelijk niet om 8 uur meldt, plannen we de leerling in op de terugkomuren op de dinsdagmiddag.
Een leerling die afwezig is zonder toestemming van school, is aan het spijbelen. Ook een les missen door verslapen valt onder spijbelen. Spijbelende leerlingen plannen we de week erop eveneens in voor de terugkomuren op dinsdagmiddag.
Bij meer dan 12 keer te laat komen en/of spijbelen wordt de leerling uitgenodigd voor een preventiegesprek met onze leerplichtambtenaar op school.
We merken dat deze aanpak werkt en dat leerlingen steeds meer bewust worden van het belang van op tijd op school en in de les zijn. Dat is fijn. Samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s) zorgen we ervoor dat het schoolverzuim laag blijft.
Laatste nieuws AP-teams
Vanaf week 40 zijn er toetsen afgenomen voor onder andere Nederlands, via het JIJ!-leerlingvolgsysteem. Dit is het toetsplatform waar wij op DNS gebruik van maken.
In week 44 starten wij in leerjaar 1, 2 en 3 met extra ondersteuning voor leerlingen die moeite hebben met Nederlands (taalverzorging en/of leesvaardigheid). Deze ondersteuning bestaat uit een bijles taal, waarin de leerling onder begeleiding van een bijlesdocent (een docente Nederlands die taalondersteuning geeft op DNS) gericht gaat oefenen met taalonderdelen waarop de leerling extra ondersteuning behoeft. De betreffende expert van geletterdheid adviseert aan enkele leerlingen om hieraan deel te nemen. Dit advies is gebaseerd op de resultaten van de toetsen plus de visie van de expert. Het is dus zo dat slechts enkele leerlingen hiervoor een uitnodiging krijgen, niet alle leerlingen gaan standaard naar de bijles.
Periode
Deze bijles taal wordt opgestart vanaf deze week (week 44) en zal vervolgens wekelijks plaatsvinden gedurende een periode van 15 weken tot en met de week van maandag 24 februari (week 9)*. Na de carnavalsvakantie wordt er opnieuw getoetst in ToetsplatformJIJ! en bekijken we de noodzaak tot bijlessen opnieuw.
Bevestiging
De exacte dag ziet de betreffende leerling in de agenda van Magister. Wij ontvangen graag van de leerling een bevestiging van deelname. Hiervoor krijgen ouder(s)/verzorger(s) een formulier van de expert geletterdheid. Zorg ervoor dat dit formulier op tijd ondertekend ingeleverd wordt bij de expert geletterdheid.
Helpdesk
Naast deze bijles blijft de helpdesk geletterdheid beschikbaar voor alle leerlingen. De helpdesks zijn extra contactmomenten na schooltijd met de expert om vragen te stellen en te oefenen. Een leerling kan in zijn of haar Magisteragenda zien op welke momenten de helpdesks worden aangeboden. Hier kunnen alle leerlingen uiteraard ook gebruik van blijven maken. Op dit moment is de helpdesk geletterdheid ingeroosterd op de maandagmiddag vanaf 15.30 uur.
Vragen
Neem contact op met je expert geletterdheid als je vragen hebt over de bijles.
*Mocht een leerling in overleg met expert, coach en ouders eerder willen stoppen met de bijles, is dit natuurlijk mogelijk.